Helpende zorg en welzijn

Wat houdt Helpende Zorg en welzijn in?

Als helpende zorg en welzijn heb je een afwisselende baan, waarin je vaak onder tijdsdruk werkt. Met deze brede opleiding help je collega’s die dagelijkse zorg bieden aan allerlei soorten mensen, van jong tot oud. Denk bijvoorbeeld aan mensen met een handicap, een lichamelijke ziekte, of aan ouderen. Het is niet alleen mogelijk om te werken bij mensen thuis, maar ook in een zorginstelling, de kinderopvang of bij een buurthuis. Je zorgt voor een fijne leefomgeving en helpt bijvoorbeeld bij het opruimen en schoonmaken. Ook help je soms bij de persoonlijke verzorging van cliënten en bij emotionele problemen sta je altijd klaar. Jij bent namelijk écht iemand die graag helpt.

Uitleg Mbo op proef dagen:

Bij dit project ga jij op onderzoek uit en maak je kennis met het beroep en lessen op het mbo. Bij ROC TOP ontdek je waar je tijdens een studie helpende zorg en welzijn mee te maken krijgt en volg je een aantal projectlessen.  Hiernaast zal je één dag meelopen in de praktijk. Je maakt kennis met het beroep door langs te gaan bij een bedrijf of instelling. Tot slot ga je een presentatie geven op je eigen school aan je klasgenoten over wat je de afgelopen week hebt geleerd.  

Na deze projectweek weet je precies wat je kunt verwachten als jij voor de studie Helpende zorg en welzijn kiest.

 

Overzicht programma

Dag 1
Ochtend
Ontvangst leerlingen & welkomstwoord, Kennismaking, Opdracht 1: uitleg 'Mijn dromen'
Middag
Collage maken 'Mijn dromen' en presenteren in duo's
Dag 2
Ochtend
Kennismaken met de opleiding. Vakles ‘Observeren, hoe doe je dat?’ en Praktijkles ‘Rolstoelrijden en lopen met een rollator’.
Middag
Quiz en voorbereiding praktijkdag
Dag 3
Praktijkdag
Praktijkdag in de sector
Dag 4
Ochtend
Presentatie op je eigen school
Dag 5
Hele dag
-