Medewerker secreteriaat en receptie

Wat houdt medewerker secretariaat en receptie in?

Als medewerker secretariaat en receptie werk je zelfstandig en nauwkeurig. Je bent sociaal en communiceert op een prettige manier. Naast de algemene administratie houd jij je bezig met data- en tekstverwerking en agendabeheer. En ook met het schrijven van brieven en e-mails. Die kunnen in het Nederlands zijn, maar ook in een vreemde taal. Achter de balie ben jij het visitekaartje van het bedrijf. Je bedient de telefooncentrale en ontvangt bezoekers. Maar je moet ook veel organiseren, zoals bijeenkomsten van leidinggevenden. Kortom: je hebt een breed en afwisselend takenpakket. Het is belangrijk dat je ziet welke taken als eerste uitgevoerd moeten worden. Je kunt ook onder (werk)druk goed presteren.

Uitleg Mbo op proef dagen:

Bij dit project ga jij op onderzoek uit en maak je kennis met het beroep en lessen op het mbo. Bij ROC TOP ontdek je waar je tijdens een studie Medewerker secretariaat en receptie mee te maken krijgt en volg je een aantal projectlessen. Hiernaast zal je de laatste dag meelopen in de praktijk. Je maakt kennis met het beroep door langs te gaan bij een bedrijf of instelling. Tot slot ga je een presentatie geven op je eigen school aan je klasgenoten over wat je de afgelopen week hebt geleerd.  

Na deze projectweek weet je precies wat je kunt verwachten als jij voor de studie Medewerker secretariaat en receptie kiest.

Overzicht programma

Dag 1
Ochtend
Introductie Kennismaking met ROC TOP
Middag
Eerste indruk en uitleg over de opleiding
Dag 2
Ochtend
Speeddaten met TOP studenten
Ochtend
Kennismaken de richtingen secretarieel, receptie en financieel medewerker
Dag 3
Ochtend
Werkzaamheden ondersteunende en administratieve beroepen
Middag
Lesbezoek - Afsluiting met Kahoot
Dag 4
Hele dag
Presentatie op je eigen school
Dag 5
Hele dag
-