Mbo op proef start per januari 2019

TOP heeft besloten dit programma vanaf januari 2019 aan te bieden. Dit betekent dat mbo op proef in de periode van september 2018 t/m december 2018 niet wordt aangeboden.

Verschillende ontwikkelingen vinden op dit moment bij TOP plaats. Deze positieve ontwikkelingen, zoals campusvormingen en onderwijsvernieuwing, zorgen ook voor gevolgen voor mbo op proef.  De programma’s zullen aangepast moeten worden op het nieuwe en veranderde aanbod.

Wijziging programma

Daarnaast vindt er nog een belangrijke wijziging plaats in het programma. Het programma wordt teruggebracht van 5, naar 3 dagen. Tijdens de mbo op proef week, komen de leerlingen van maandag t/m woensdag naar de campus. Op de donderdag en/ of vrijdag vinden evaluaties plaats voor docenten van de deelnemende school en TOP.

Op dit moment zijn wij druk bezig met het doorvoeren van deze veranderingen. Regelmatig zullen wij de website updaten en de scholen die zich opgegeven hebben op de hoogte brengen.

Geef je nu op

Meedoen met jouw school aan MBO op Proef in een van onderstaande weken? Geef uw interesse door en wij nemen snel contact met u op, om de mogelijkheden te bespreken.

MBO op Proef weken 2019:

  • Week 3 (14-18 januari 2019)
  • Week 10 (4-8 maart 2019)
  • Week 20 (13-17 mei 2019)

De waarde van Mbo op proef voor jouw school

 

Als school bereidt u uw leerlingen voor op een mooie toekomst. Een diploma is daarvoor de basis, maar wat wordt de volgende stap? Uit ervaring blijkt dat VMBO-leerlingen het maken van een beroeps- en studiekeuze lastig vinden. Met als risico dat ze de verkeerde keuze maken en voortijdig uitvallen of wisselen van opleiding. In dat kader is MBO-opleider ROC TOP het project ‘Mbo op proef’ gestart en heeft hierin de samenwerking gezocht met de gemeente Amsterdam, het beroepenveld en het voortgezet onderwijs in Amsterdam.

Met ‘Mbo op proef’ streven we ernaar om zoveel mogelijk VMBO-leerlingen de gelegenheid te geven zich beter te oriënteren op de toekomst. Derde­ en vierdejaars leerlingen kunnen een week lang proeven aan een beroep en de daarbij behorende MBO-opleiding. Gedurende de projectweek volgen leerlingen lessen bij ROC TOP en gaan ze langs bij bedrijven waar ze meelopen en zelf actief aan de slag gaan. De leerlingen worden bij sommige projecten een hele week begeleid door een ROC TOP student. Een buddy die ze alles kan vertellen over de opleiding en het studeren bij ROC TOP. Hierdoor krijgen ze een goed beeld van waar de opleiding ze voor opleidt en dit maakt de juiste beroeps- en studiekeuze een stuk makkelijker

Bekijk onze video

Alle beschikbare opleidingen voor de proefweek

Bekijk

Juridisch-administratief dienstverlener

Bekijk

Marketing, communicatie en evenementen

Bekijk

Medewerker facilitaire dienstverlening

Bekijk

Medewerker secreteriaat en receptie

Bekijk

Onderwijsassistent / Pedagogisch medewerker kinderopvang

Wil je als school meedoen met Mbo op proef of heb je vragen?

Neem contact op met onze projectleidster.