Meedoen met Mbo op proef?

Word partner!

Het maken van een juiste beroeps- en studiekeuze is lastig. Zeker als je nog jong bent. In dat kader is MBO-opleider ROC TOP een initiatief gestart i.s.m. diverse VO-scholen in Amsterdam en het beroepenveld: Mbo op proef.

Tijdens verschillende projectweken maken derde en vierdejaars VMBO-leerlingen kennis met diverse beroepen en de daarbij behorende MBO-opleidingen. Door opdrachten uit te voeren gericht op het beroep en de studiekeuze ontdekken leerlingen of dit bij ze past. Gedurende de projectweek volgen leerlingen lessen bij ROC TOP en gaan zij langs bij bedrijven waar ze meelopen, observeren, adviseren of zelf actief aan de slag gaan. Hierdoor krijgen zij een goed beeld waar de opleiding ze voor opleidt.

De leerlingen worden bij sommige projecten een hele week begeleid door een ROC TOP student. Een buddy die ze alles kan vertellen over de opleiding en het studeren bij ROC TOP. Aan het einde van de projectweek geven leerlingen een presentatie over wat zij hebben geleerd. Op deze manier ontdekken leerlingen ook andere beroepen en studies. En worden ze geïnspireerd om zich misschien ook eens in een andere studie te verdiepen. Al kan het lastig blijven, met Mbo op proef wordt het maken van de juiste beroeps- en studiekeuze een stuk makkelijker.

Bekijk de proef week

Betrokken partners

Word ook partner van Mbo op proef!

Twijfel niet neem contact met onze projectleidster.